Vito Marenče Duo



Glasbeni duo, ki mu na širšem področju ni para, čudovito objema strastne, temperamentne in vesele občutke flamenka v živo.

NINO MUREŠKIĆ
Njegovo področje so tradicionana tolkala. Specializiral se je za zahodno afriški ritem in vzhodne tehnike igranja na okvirne bobne. Učil se je pri mojstru Mamadyu Keiti iz Gvineje in spoznal afriško poliritmijo, melodijo, tehniko in zgodovino zahodno afriške bobnarske tradicije. Vzhodne in indijske tehnike igranja na okvirne bobne in tradicionalna indijska tolkala pa se je učil pri mojstru Glen Velezu (NY) in Pt.Suresh Talwalkarju (Bombay). Že več kot dve desetletji je eden naših najvidnejših tolkalcev v številnih domačih in mednarodnih glasbenih projektih. Njegova zgoščenka Manas je prvi tovrstni slovenski tolkalski prvenec.

VITO MARENCE
Virtuoz kitarskih strun se je izobraževal s 7 let starosti na področju klasične kitare. V času 10-letnega izobraževanja (klasika) pri prof. Anton Crnugelj je sodeloval na številnih državnih mednarodnih tekmovanjih kjer je dosegel eno od prvih treh mest. V zadnjih treh letih igranja klasične kitare je študiral tudi na Srednji glasbeni šoli-oddelek za Jazz in zabavno glasbo pri prof. Aleš Strajnar. Po končanem študiju se je vpisal na Rotterdam Conservatorium, kjer je diplomiral pri svetovnem mojstru flamenco kitare prof. Paco Pena in se udeležil delavnic pri mojstrih kot so Juan Gomaz - Chicuelo, Miguel Angel Cores, Paco Serrano.

Igral je na številnih mednarodnih festivalih po Evropi, sodeloval z Angel Munoz, Nuria Manglano - La Granaina, Silvia Cabeza, Miguel Hiroshi Garcia, Udo Demandt, Jose Ligero, Juan Penas in slovensko maestresso flamenka Ano Pandur.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza