Campo Krizi

6.jpg

Vokal: Eva Brajkovič
Kitara: Tomaž Gregorc
Bas in cajon: Matjaž Karlovčec
Bobni: Gregor Brajkovič

Campo Krizi smo glasbena zasedba, ki je nastala na pogorišču gledališke predstave imenovane "Če utišate pevca/pevko". Koncept skupine temelji na pesmih upora v najširšem smislu in iz vseh koncev sveta. Ime skupine nosi večplastni pomen, tako kot glasba, ki jo izvajamo. V osnovi gre za svojevrstne priredbe pesmi upora od Južne Amerike do Rusije, za pesmi/besedila, ki so pustila močan pečat v svojem zgodovinsko-političnem prostoru in so obenem relevantne tudi za današnji čas.

Z avtorskimi aranžmaji priredb želimo prvotni naboj pesmi prenesti v današnji družbeno-politični kontekst in prikazati problematiko aktualnih neenakosti, razdruževanj ter prekarizacij življenja na različnih področjih. Z njimi želimo tudi obuditi, predstaviti in v spomin ponovno zabeležiti duh mnogih, ki so se v preteklosti borili za svobodo in enakopravnost, vendar njihove pesmi počasi drsijo v pozabo.

Mnogo besedil je bodisi prevedenih v slovenščino ali smo jih ohranili v izvornem jeziku (italijanščina, španščina, angleščina). Pred kratkim smo posneli dvanajst pesmi, ki jih bomo v kratkem zabeležili na nosilec zvoka. Naš prvenec je torej v zaključni fazi.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza