Klemens Marktl



Klemens Marktl, bobnar, vodja skupine, skladatelj in aranžer, rojen v Avstriji leta 1976.
Po študiju klasičnega klavirja je zelo mlad Klemens odkril svojo strast do igranja bobnov. Študiral jih je v Avstriji, Haagu, Amsterdamu in New Yorku s Carl Allen, Ralph Peterson, Greg Hutchinson, Ari Hoenig, John Riley, ... med drugim.
1997-2003 je Klemens živel na Nizozemskem in strokovno in bil dejaven kot bobnar / vodja skupine na mednarodni jazz-sceni.
Januarja 2003 je posnel svoj prvenec »The Challenge« (Jazz`n`Arts). Gostoval in snemal je z jazz velikani, kot so George Garzone, Seamus Blake, Aaron Goldberg, Chris Cheek, Matt PENMAN, Johannes Weidenmueller, Barry Harris, Jesse van Ruller, Renato Chicco, Ferdinand Povel, Jasper Blom, Phillip Harper, Frans Elsen, Michael Erian, Primus Sitter, Erich Kleinschuster, Heinz von Hermann, Rick Margitza, John Swana, Rob Bargad, Kenny Werner, Herwig Gradischnig, Andy Middleton, Martin Reiter, Peter Madsen, Johannes Enders, Harry Sokal, Reinhard Micko, Oliver Kent, Christian Havel, Erwin Schmidt, Robert Bachner Big Band, Karin Bachner, Jure Pukl, Matthias Pichler, Milan Nicolic, Piotr Wojtasek, Marc Abrams, ...
Januarja 2001 je Klemens osvojil 1. nagrado na "Leid'sche Jazz Award" (NL). Po 5½ let življenja na Nizozemskem je leta 2003 odšel v New York in skočil prav v sredo tamkajšnje jazz scene ter delal z umetniki kot so: Wes Anderson, Mark Rapp, Rob Bargad, Waldrin Riks, Anthony Wonsey, Vincent Herring, Toru Dodo, Rick Germanson, John Swana … V tem času je ustanovil svoj kvartet (Chris Cheek, Aaron Goldberg in Matt Penman), ki ima svoje lastne skladbe. Marktl je v studiu s svojo novo skupino posnel "OCEAN AVENUE".
Od septembra 2004 živi na Dunaju in kot sodelavec ali s svojimi projekti nastopa po vsej Evropi. Leta 2006 je bil nominiran za "Hans Koller sideman of the Year Award".

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza