Rondnoir



Luana Lisa Nomsi – vokal in klaviature,
Lan Timotej Turek – saksofon in klaviature,
Jaka Krenker – bobni,
Miha Medvešek – kitara in
Jure Bedenk – baskitara.

Besedila v francoščini so zaščitni znak ljubljanske rock skupine RondNoir. Na letos izdanem albumu LIQUID jih je kar sedem, tri so v slovenščini, ena skladba pa je v angleščini.

Skupino, ki je ustvarila ta pri nas res poseben album avtorskih skladb, sestavljajo Luana Lisa Nomsi - vokal in klaviature, Lan Timotej Turek - saksofon in klaviature, Miha Medvešek – kitara, Jaka Krenker – bobni in Jure Bedenk - bas kitara. Skupino so ustanovili leta 2011, naslednje leto pa so se že uvrstili v finale Botečaja in zasedli odlično tretje mesto. Na Glasu mladih so bili med glasbenimi skupinami drugi, sodelovali pa so tudi v literarno-glasbenem projektu Rokerji pojejo pesnike 2012.

Po več nastopih ob predstavitvi CD-ja so oktobra nastopali na Francoskuih dnevih v Ljutomeru, novembra pa na Festivalu Stična. Bili so gostje radijskih postaj po celi Sloveniji, od Orekmurja, Štajerske, Gorenjske do Primorske, predstavili pa so se tudi v oddaji Na piedestal na Radiu Slovenija. S skladbo Zora so se uvrstili na lestvico RADOaktivnih 11 na Radiu Prlek.

Njihova francoska skladba Canis je bila "pesem tega tedna" na Valu 202. S skladbo Zora so se uvrstili na lestvico RADOaktivnih 11 na Radiu Prlek. Njihova francoska skladba Canis je bila tudi "pesem tega tedna" na Valu 202. Pravkar so posneli kadre za svoj prvi videospot Zora, ki bo ugledal luč sveta do konca letošnjega leta.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza