Jazoo



Tomaž Pačnik (klavir, klaviature, harmonika)
Matjaž Mlakar (sopran in tenor saksofon, klarinet, electronika)
Katja Stare (flavta, tenor saksofon, vokal, tolkala)
Danijel Hartman (bobni, tolkala, darbuka)

Nejc Haberman (bas kitara, electronika)

Glasba, ki jo ustvarjaja pet-članska zasedba, je sicer težje opredeljiva, a izredno poslušljiva ter dinamična. Čeprav jih mnogo kritikov uvršča v jazz, sami priznavajo, da jim je ljubši izraz "improvizirana glasba", v kateri so poleg jazza vključeni tudi drugi elementi: etno, elektronika, fusion, ambiental in nu-jazz.

Glasba je avtorska in pretežno instrumentalna. Pojavlja se tudi vokal, a mu ostala glasbila redko prepustijo vodilno vlogo. Jazoo si ne postavlja omejitev, ampak se prepušča kreativni energiji in občutku svobode, iz katerih člani črpajo moč in navdih.

Band že od svoje ustanovitve in po petih izdanih albumih vztraja v popolnoma svoji zvrsti, ki potuje in se razvija. Prav zato velja za kultno, izvirno in predvsem avtorsko etno-jazz-fusion zasedbo, katera podira meje običajnih glasbenih oblik.
Skupina Jazoo, ki je letos postala 'polnoletna' (tako dolgo namreč že deluje aktivno in brez prekinitve), je decembra lani izvedla uspešno klubsko turnejo v Londonu. Leta 2013 pa je prejela Bernekerjevo nagrado – za kulturne dosežke ter prispevek k umetnosti.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza