Pikaja & The Swing Wings

10704118_352847444883374_119945515361679575_n.jpg
Polona Korošec - vokal in klavir
Marko Korošec - kitara
kontrabas


POLONA KOROŠEC
 se je iz jazz petja izobraževala pri prof. Samu Ivačiču ter na raznih seminarjih (Barry Harris…), kot mentorica petja pa deluje v CID-Ptuj ter na tradicionalni Poletni šoli glasbenih skupin (CID-Ptuj). Kot vokalistka nastopa v raznih jazz zasedbah na festivalih ter prireditvah. Polona je v osnovi akademska pianistka in profesorica klavirja, ki je študij opravila pri treh izjemnih slovenskih pianistih, prof. Mariji Kocijančič, prof. Bertoncelj Aciju in pri prof. Ognjanovič Tatjani. Po dveh diplomah na Akademiji za glasbo, sedaj deluje kor korepetitorka in prof. klavirja v GŠ Idrija in Cerkno. Polona je aktivna pianistka, sodeluje v različnih zasedbah, z različnimi glasbeniki in ustvarja ter poustvarja različne zvrsti glasbe. Aktivno koncertira v klasičnih zasedbah, poleg tega sodeluje v arabskem sestavu tria Nur. Sodelovala je tudi pri ustvarjanju glasbe za dokumentarni film Marpurgi (v sodelovanju z RTV Slovenija) in glasbo tudi aranžira. Njen entuziazem in iskrenost je čutiti v vsakem projektu, kot tudi v njenem učenju mladine. Je predana pedagoginja, njeni učenci nastopajo in ustvarjajo različne projekte po Sloveniji, ter dosegajo odlične rezultate na več tekmovanjih.

 MARKO KOROŠEC
 je kitarist, in glasbeni pedagog, ki že nekaj let deluje med Ptujem, Ljubljano in Celovcem. Aktivno nastopa doma in v tujini (Avstrija, Italija, Hrvaška, Bosna, Makedonija, Francija, ZDA), je avtor številnih glasbenih projektov, v sklopu katerih je napisal glasbo za razne glasbene zasedbe, plesne in gledališke predstave, dokumentarne filme, itd. Nastopa in sodeluje s številnimi priznanimi glasbeniki ter drugimi kulturnimi ustvarjalci tako doma kot v tujini (Stefan Milenković, Marko Hatlak, Vasko Atanasovski, Karen Asatrian, Bajsa Arifovska, Goran Alački, Primož Fleischman, Goran Bojčevski, Tadej Košir, Pavle Kavec&OKO, itd.) . Marko je nižjo glasbeno šolo iz kitare končal v glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, srednjo šolo pa je obiskoval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (oddelek za jazz kitaro). Študiral in diplomiral je najprej na glasbenem oddelku Pedagoške fakultete v Mariboru pri kitaristu prof. Žarku Ignjatoviću, kasneje pa še iz jazz kitare na celovškem glasbenem konservatoriju pri prof. Agostinu di Giorgu. Dodatno se je izobraževal doma in v tujini, kjer se je ob igranju kitare poglobil še v študij ouda- arabske lutnje, s katero prav tako veliko nastopa in vodi svoj avtorski projekt, imenovan Essaouira project. Kot kitarski pedagog je v preteklosti poučeval na raznih glasbenih institucijah. Trenutno poučuje kitaro ter korepetira na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana (oddelek za vzgojitelje ter oddelek za dramsko igro), vodi delavnice kitare in glasbenih skupin v CID-Ptuj ter Poletno šolo glasbenih skupin na Ptuju.

LUKA BENČIČ
Luka je šele osemnajstletni kontrabasist iz Ptuja in trenutno eden izmed najbolj izstopajočih mladih jazz glasbenikov v Sloveniji. Kot dobitnik zlate plakete na državnem tekmovanju TEMSIG 2014 se lahko pohvali tudi z sodelovanji z nekaterimi mednarodno uveljavljenimi glasbeniki, kot so Danny Grissett, Klemens Marktl, JD, Walter. Luka med drugim vodi lastno jazz zasedbo Luka Benčič kvartet in sodeluje z raznimi glasbeniki na domači sceni.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza