SONIC DIPTYCH

a1057617239_10.jpg

Be way by Sonic Diptych, 2014

Zasedba:
Ivan Kapec gitara
Borko Rupena bubnjevi

Ovaj projekt izrastao je iz želje za traženjem nekih posve novih i drugačijih zvukova i soničnih slika. Instrumentalni asketizam električne gitare i akustičnog bubnja stvara neposredno i trećeg, prikrivenog člana banda – tišinu ili sonični vakum. Balansirajući između čiste ekspresije, tišine, forme, emocija i tempa, ovaj se dinamični duo često prepušta neistraženom i nepoznatome. Tako će se na glazbenoj paleti pronaći nekoliko različith smjerova u kojima će ovaj dinamični ‘diptih’ interpretirati neke od jazz standarda, upuštati se u free improvizacije te predstavljati i autorske kompozicije. Ukoliko ste spremni poći na putovanje bez poznatog odredišta i bez granica, mogli biste se lako pronaći u bogatstvu novih melodija i boja kojima ovaj dvojac pokušava oslikati platno koje se ne može opipati.''

Ivan Kapec - na hrvatskoj je glazbenoj sceni vec poznat i aktivan zadnjih dvadeset godina. Uz desetak snimljenih albuma, popraćenih nominacijama ugledne nagrade Porin, Kapec svoj prvenstveno jazz diskurs prezentira u različitim postavama s brojnim hrvatskim i slovenskim glazbenicima nerijetko koketirajući s elektronikom. Osebujnim zvukom gitare i senzibilitetom estete par excellence, Ivan svoj glazbeni put odlučno kreira i neposredno priziva putnike da mu se pridruže na tom zajedničkom neistraženom putovanju.

Borko Rupena - jedno je od novijih i mlađih lica na zagrebačkoj i hrvatskoj jazz sceni uopće. Svoje iskustvo sakupljao je s brojnim renomiranim hrvatskim i stranim glazbenicima. Ponosni je član nekoliko projekata poput Matija Dedić trio, 4 in 3 + 1, Atma Mundi, Sonic Diptych, trio Matej Deronjić-Žiga Golob-Borko Rupena.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Urbani avgust

Dnevi jazza